Bo i Köpenhamns livliga Nyhavn

Förr i tiden var Nyhavn en viktig del av Köpenhamns hamn där skeppen lade till då de kom från Fjärran östern lastade med te, kryddor och andra exotiska importvaror. I dag är Nyhavn en ärkeköpenhamnsk mötesplats för både köpenhamnsbor och turister under somrarna där de sitter på kajen eller någon av Nyhavns många restauranger.

Nyhavn ligger i hjärtat av Köpenhamn – bara ett stenkast från Kongens Nytorv, Strøget och Det Kongelige Teater. Arp-Hansens eleganta 71 Nyhavn Hotel ligger alldeles i utkanten av Nyhavn, vilket gör att våra gäster på en och samma gång kan njuta av Nyhavns livliga miljö och en lugn nattsömn. Läs mer om området runt Nyhavn och hotellet här på sidan.

Kultur och shopping i och omkring Nyhavn

Nyhavn ligger i Köpenhamns absoluta centrum, och det finns mängder av både kultur och shopping i närområdet. Nyhavn går ända fram till det stora öppna torget Kongens Nytorv, där bland annat det välkända hotellet D’Angleterre och varuhuset Magasin ligger. Hos Magasin hittar man mode, heminredning, parfym och kosmetik och den exklusiva livsmedelsbutiken Mad&Vin.

Ännu fler shoppingmöjligheter hittar man genom att strosa ned för Strøget – Europas längsta shoppinggågata. På Strøget och dess sidogator hittar man både lyxmärken som Gucci, Hermès och Max Mara och budgetbutiker som H&M, Vero Moda och Vila. Kulturupplevelser finns det också gott om i området. Det Kongelige Teater, Skuespilhuset och operan ligger alla nära intill Nyhavn, och Köpenhamn har också flera bra teatrar som exempelvis Nørrebro Teater och Østre Gasværk, som med hjälp av kollektivtrafiken är enkla att nå från Nyhavn.

71 Nyhavn Hotel – ett traditionsrikt hotell

71 Nyhavn Hotel är det givna valet om man vill ha ett bra hotell i centrala Köpenhamn och gärna i det spännande och mysiga Nyhavn. 71 Nyhavn Hotel ligger i två av de ursprungliga packhusen, och det ena är till och med byggnadsminnesmärkt av Köpenhamns kommun. Det äldsta av packhusen är uppfört 1803 och användes för att förvara kryddor.

Än i dag finns de ursprungliga bärande bjälkarna av pommersk furu kvar att se på hotellet, och inredning och design har valts med hänsyn till husens långa historia. Boka rum direkt här på sidan, eller kontakta oss om du vill ha mer information på telefon +45 3343 6200 eller
71nyhavnhotel@arp-hansen.dk