Upplev Nyhavn

Nyhavn i Köpenhamn är idag ett av de mest besökta turistmålen. Som gäst på 71 Nyhavn Hotel bor du inte bara nära alla upplevelser – du befinner dig även på gångavstånd från många andra sevärdheter och upplevelser som har rosats och uppskattas av storstadskonnässörer världen över.

Nyhavns historia i korthet

Nyhavns historia sträcker sig ända tillbaka till 1673 och då hette området ”Den Nye Havn”. Nyhavn byggdes som ett alternativ till den gamla hamnen och var under många år en livlig handelshamn där många fartyg från hela världen lade till. Det innebar också att hamnen var ett område med många sjömän, glädjeflickor och fest.

Under 1980-talet genomgick området en genomgripande renovering, och idag är det mest turister och andra gäster som besöker Nyhavn för att bland annat ta bilder av de vackra historiska byggnaderna.

Vad kan man uppleva i Nyhavn?

Restauranger i Nyhavn

Det finns många spännande matställen i Nyhavn att välja mellan, och restaurangerna är alltid en samlingspunkt för många turister när det är dags för någon av dagens måltider.

Så oavsett om du letar efter en restaurang som serverar en läcker brunch, smørrebrød till lunch eller en god pastarätt till middag är möjligheterna många.


Kanalrundtur

En kanalrundtur är en unik möjlighet att se Köpenhamns mest kända sevärdheter och byggnader från vattnet.

Det finns två kanalrundturer i Nyhavn, och båtarna passerar till exempel förbi Christiansborg, Børsen, Operan och Den Lille Havfrue. En guide berättar spännande historier om sevärdheterna och byggnadsverken.


Kunsthal Charlottenborg

Är du intresserad av konst? Då ska du besöka Charlottenborg Slot. En del av slottet består av Kunsthal Charlottenborg, där du kan njuta av modern konst liksom även den årliga utställningen med konst från avgångsstudenterna på Bildkonstskolan.

Förutom konst på Charlottenborg Slot kan du här även uppleva konserter, filmvisningar och mycket mer. Det går också att äta en trevlig lunch på slottets kafé eller köpa en bok i den tillhörande bokhandeln.


Julmarknad i Nyhavn

Varje år i november och december är det julmarknad i Nyhavn. I de mysiga bodarna längs kanalen kan du köpa allt från glögg, äppelskivor och brända mandlar till varma handskar och stickade tröjor.

Upplevelser nära Nyhavn

Amalienborg Slot och slottspark

Bara 10 minuters promenadväg från Nyhavn hittar du Amalienborg Slot och slottsplats, som är en mycket populär sevärdhet i Köpenhamn. Om du vill fördjupa dig i den kungliga familjens historia kan du besöka Amalienborg Museum, som ligger i ett av slottets palats.

I anslutning till Amalienborgs Slot ligger även Amaliehaven, som är en park med många vackra blommor och skulpturer. Ta en promenad i parken och njut av ett lugn man sällan hittar mitt i en storstad.


Ofelia Plads

På Ofelia Plads intill Skuespilhuset kan du bland annat njuta av utsikten över Operan och Amalienborg. Under året anordnas här många kulturevenemang, t.ex. gratiskonserter, sportevenemang och teaterföreställningar.


Skuespilhuset

Skuespilhuset ligger på Kvæsthusbroen strax intill Ofelia Plads. Skuespilhuset har totalt tre scener och rymmer tillsammans omkring 1 000 besökare.

Skuespilhuset erbjuder inte bara föreställningar för vuxna. Du kan också ta med de minsta till roliga och lärorika föreställningar för barn.


Mer om oss

Vill du bo nära alla upplevelser?

Vårt exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger alldeles vid vattnet och på gångavstånd från alla sevärdheter och upplevelser i och runt Nyhavn.

Se priser på vistelse

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna