Skuespilhuset i Köpenhamn

Skuespilhuset i Köpenhamn är ett modernt arkitektoniskt mästerverk vid Nyhavn och Kvæsthusbroen i Köpenhamn.

Skuespilhuset tillhör Det Kongelige Teater och här kan du uppleva teater för både barn och vuxna året runt. Läs vår spännande guide inför ditt besök i den vackra byggnaden.

Restaurang och kafé i Skuespilhuset

Oavsett om du ska se en föreställning eller bara har vägarna förbi kan du få en bit mat i Aamanns Replik, som är namnet på Skuespilhusets kafé och restaurang.

Restaurangen har en fantastisk utsikt över vattnet och hamnen, och sommartid kan du även sitta utomhus och beställa drycker i deras bar.

Aamanns Replik erbjuder både lunch och middag och de har en alldeles speciell teatermeny som du kan beställa om du ska se en föreställning i Skuespilhuset.

Se menyn på Aamanns Replik

Öppettider

Kaféet har lunchöppet måndag till söndag, men restaurangen har endast öppet till kvällar tisdag till lördag.

Föreställningar i Skuespilhuset

Teatern har upplevelser för både barn och vuxna, och man har uppfört föreställningar som bland annat:

  • Lazarus
  • Medea
  • Odysseus
  • Bröderna Lejonhjärta
  • Othello

Besök Det Kongelige Teaters webbplats för att se hela programmet för alla föreställningar.

Skuespilhusets foajé

Foajén är alltid öppen för allmänheten, så även om du inte har en biljett för att se en föreställning kan du ändå komma in och se en del av byggnaden och känna atmosfären.

Foajén används också för olika gratis evenemang, t.ex. jazzmusik, politiska debatter eller sagostunder för barn.

Ungdomsbiljett

Är du under 25 år kan du köpa ungdomsbiljetter med 40 % rabatt till alla föreställningar på Skuespilhuset. Så om du själv är under 25 eller har med dina barn på Köpenhamnsresan, kan du spara pengar på biljetterna.

Scenerna i Skuespilhuset

Hur många platser finns det på Skuespilhuset? Skådespelarhusets tre scener kan tillsammans bereda plats för 1 000 åskådare. Läs mer om de olika scenerna nedan.

Store Scene

Vid Store Scene finns det plats för 650 åskådare. Platserna är fördelade på 4 nivåer och därför har alla åskådare bra utsikt över scenen. Store Scene används till stora föreställningar eller musikframföranden som jazz.

Lille Scene

Vid Lille Scene finns det plats för 110 åskådare. Lille Scene används för de lite mindre föreställningarna, särskilt när publiken består av barn.

Mellemgulvet

Mellemgulvet är byggnadens medelstora scen. Här ryms upp till 220 åskådare.

Rundturer

Det går att få en guidad rundtur i Skuespilhuset, där du får möjlighet att se hur det ser ut bakom scenen. Här får du bland annat en särskild inblick i den imponerande setup som gör det möjligt att skapa stora teaterproduktioner.

Rundturerna är på danska under större delen av året, men under juli och augusti går det även att få rundturer på engelska.

Skuespilhuset adress

Du hittar teatern på Sankt Annæ Plads 36, 1250 Köpenhamn.

Hotell nära Det Kongelige Teaters Skuespilhus

Funderar du på en hotellövernattning i samband med ditt besök? Vårt exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger granne med teatern, och därför är det nära att ta sig dit om du behöver sova över efter en föreställning.

När du bokar en övernattning på 71 Nyhavn Hotel kan du till exempel välja vårt Bed & Bubbels-paket, där du förutom en natt i delat dubbelrum med läcker frukost även får en flaska cava vid ankomsten till hotellet.

Andra upplevelser i närheten av Skuespilhuset

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner