Kanalrundtur

Upplev huvudstaden från vattnet! En guidad kanalrundtur i Köpenhamn är en rolig upplevelse för både barn och vuxna.

På turen, som avgår från Nyhavn, passerar du flera av Köpenhamns sevärdheter, monument och arkitektoniska byggnader.

Rutt på hamnrundturen

Oavsett om du har besökt Köpenhamn ofta eller om det är ditt första besök i den danska huvudstaden, är en kanalrundtur i dess hamn och kanaler en minnesvärd upplevelse.

Det finns två operatörer som erbjuder hamnrundturer som avgår från Nyhavn. Under hamnrundturen passerar ni de viktigaste och finaste monumenten och sevärdheterna i Köpenhamn som är synliga från vattnet.

Under båtturen passerar ni bland annat:

  • Langelinie och Den Lille Havfrue
  • Børsen
  • Operan
  • Skuespilhuset
  • Christiansborg Slot

 

Under färden berättar guiden om sevärdheterna. Audioguiden finns på flera olika språk, bland annat på danska och engelska. Det är inte möjligt att köpa mat på båtarna, men du är välkommen att ta med dig mat själv.

Hoppa på båtarna året runt

Du kan åka på kanalrundtur i Köpenhamn under de flesta årstider. På vintern kan du åka taktäckta båtar så att du kan sitta i lä från väder och vind.

Du kan kontrollera tidtabellen hos den enskilde operatören i deras biljettkiosker i Nyhavn eller på deras webbplats.

Kan man endast stiga på båtarna i Nyhavn?

Nej, du kan också stiga på båtarna någon annanstans i staden. Se specifik turlista hos operatörerna för att se hållplatserna.

Båtturer utan guide

Under vinterhalvåret finns det inte guider på alla båtturer, utan du får istället en audioguide som kan ställas in på flera olika språk.

Kanalrundtur med barn

Du kan ta med dina barn på båtturen. Om dina barn förstår danska kan ni välja en guidad tur på danska. Dessutom tar båtturen bara en timme om de minsta börjar bli otåliga.

Tyvärr finns det ingen hamnrundtur som är specialanpassad för barn.

Vad kostar en kanalrundtur i Köpenhamn?

En kanalrundtur är ett billigt sätt att uppleva Köpenhamn på. Om du ska ta med barn på hamnrundturen kan du köpa biljetterna till ett lägre pris.

Du kan se exakta priser hos de enskilda operatörerna av hamnrundturer – antingen vid deras biljettkiosker i Nyhavn eller på deras webbplatser.

Hur lång tid tar en kanalrundtur?

Rundturen är ett snabbt och fint sätt att uppleva Köpenhamn, eftersom den bara tar runt en timme. Därför är båtturen också en barnvänlig aktivitet.

Ställs turen in om det regnar?

Rundturen genomförs även om det regnar. Ett tips är därför att ta med sig en regnjacka eller regnponcho. På vintersäsongen kan du också åka båtar som har tak.

Bed & Boat – hotellvistelse med kanalrundtur

 

Funderar du på en hotellvistelse i samband med din resa till Nyhavn? Vårt charmiga och exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger i hjärtat av Nyhavn med utsikt över hamnen.

När du bokar en övernattning på hotellet kan du till exempel välja vårt Bed & Boat-paket, där det förutom en natt i delat dubbelrum med läcker frukost även ingår en kanalrundtur.

Andra upplevelser i och nära Nyhavn

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna