De bästa julmarknaderna i Köpenhamn

Julen är en tid för mys och traditioner. I år är inget undantag, och i Köpenhamn finns det många mysiga julmarknader, eller som man säger där, med massor av ”hygge”.

På den här sidan guidar vi dig till Köpenhamns bästa julmarknader så att du kan njuta av julstämningen.

I vår guide kan du läsa om julmarknaderna på följande platser:

  • I innerstaden
  • Vesterbro
  • Frederiksberg
  • Østerbro
  • Amager

Julmarknader i innerstaden

Julmarknad i Nyhavn

På jakt efter den perfekta julstämningen? Ta dig i så fall en tur till Nyhavn! I år finns här en magisk vintermarknad med läckra julmarknadsbodar som dignar av julpynt, vackert trähantverk och andra specialiteter. Här kan du även avnjuta mysiga kulinariska upplevelser som glögg och andra vinterdrycker, läckra julsnacks och annan god mat.

Självklart finns här även en fin julgran och julsångare. Besök Nyhavn och njut av den goda stämningen och julens magi!

Adress: Nyhavn 2, 1051 Köpenhamn K


Julmarknad på Kongens Nytorv

På Kongens Nytorv ligger en av Köpenhamns populäraste julmarknader. Här hittar du allt från fint handgjort julpynt till varma vinterstövlar och hemgjord marmelad.

Du kan också hitta unika klappar till familj och vänner, gjorda av lokala konstnärer och hantverkare. Bodarna, som är dekorerade i traditionella julfärger, bidrar till att skapa en perfekt mysig julstämning.

På julmarknaden kan du avnjuta varm dryck, goda julspecialiteter, stämningsfull musik och underhållning. Kongens Nytorv är också perfekt för dig som vill hitta unika julklappar till dina nära och kära. Kort och gott en julmarknad du inte får missa.

Adress: Kongens Nytorv, DK-1050 Köpenhamn K


H.C. Andersens julmarknad på Nytorv

Är du på jakt efter den perfekta julstämningen är H.C. Andersens julmarknad på Nytorv ett måste. Den charmiga julmarknaden bjuder på massor av handgjort konsthantverk, specialiteter och bodar, ja allt det som behövs för att skapa en unik julstämning.

Här finns glögg, julsnacks och andra godsaker som kan fresta dina smaklökar, och självklart även vackra julgranar, roliga aktiviteter och massor av underhållning. H.C. Andersens julmarknad på Nytorv har helt enkelt allt, så missa inte att göra ett besök här om du är i Köpenhamn i juletid!

Adress: Nytorv, DK-1450 Köpenhamn K


Julmarknad på Højbro Plads

Højbro Plads vid Strøget i Köpenhamn förvandlas i december till ett vinterwonderland när julmarknaderna tar över. Luften är mättad med doften av glögg och ”æbleskiver” (danskt munkliknande bakverk) och bodarna dignar av julpynt, smycken och härliga sötsaker.

Folk samlas för att njuta av den mysiga julstämningen, lyssna på julmusik och kanske köpa julklappar till sina nära och kära – Højbro Plads är ett måste att besöka i advent.

Adress: Højbro Plads, 1200 Köpenhamn K

Julmarknader på Vesterbro

Jul på Tivoli

Tivoli är den perfekta platsen för dig som vill komma i julstämning! Den världsberömda nöjesparken har ett mycket speciellt julprogram som innehåller konserter, magiska aktiviteter och mycket annat.

På kvällen är det fyrverkerier som lyser upp den anrika nöjesparken. På barnens dag äger det rum massor av kul aktiviteter och underhållning här, bland annat anordnas både julverkstad och julkonsert. Perfekt för att hela familjen ska få tillfälle att njuta av julstämningen.

Det finns också ett stort urval av mysiga julmarknader som erbjuder allt från läckra julspecialiteter till perfekta julklappar. Besök Tivoli och upplev en magisk jul.

Adress: Vesterbrogade 3, DK 1630 Köpenhamn V


Konsthantverk på Vesterbro

Vesterbro RAW julmarknad är en unik och alternativ julmarknad som äger rum i hjärtat av Vesterbro i Köpenhamn. Marknaden erbjuder ett brett utbud av handgjorda varor från lokala konstnärer och formgivare. Här hittar du keramik, smycken, tvålar, konst och mycket mer.

Atmosfären på julmarknaden är mysig och avslappnad och detta är en perfekt plats för dig som vill hitta unika och personliga julklappar. Vesterbro RAW julmarknad är ett måste för alla på jakt efter en alternativ julupplevelse i Köpenhamn.

Adress: Tietgensgade 65 (DGI-byn), 1704 Köpenhamn

Julmarknader på Frederiksberg

Jul på ZOO

Julen på Zoologisk Have är en unik upplevelse. När djurparken är vackert julpyntad och julbelysningen tänds sprider sig en magisk stämning. Djurparken är förstås också full av roliga aktiviteter utformade för att ge barn en rolig och innehållsrik upplevelse.

Det finns också små bodar där du kan hitta fina julleksaker och kulinariska delikatesser. På Zoologisk Have råder det juletid en alldeles speciell stämning som du inte hittar någon annanstans. Det är ett sagolikt juläventyr som barn och vuxna kan njuta av tillsammans.

Adress: Roskildevej 32, DK-2000 Frederiksberg


Julmarknad på Fasangården

Äntligen är det dags att fira jul på Fasangården i Frederiksberg Have! Denna vackra gård är känd för sin rustika charm och romantiska stämning, och mitt på gårdsplanen står en pampig och vackert pyntad julgran.

Här finns aktiviteter för hela familjen varje söndag i advent, och blir ni hungriga kan ni dricka varm glögg och hugga in på varma ”æbleskiver” .

Besök Fasangården och njut av julglädjen som råder här!

Adress: Søndre Fasanvej 73, DK-2000 Frederiksberg

Julmarknad på Værnedamsvej och Tullinsgade

Værnedamsvej är en annan populär plats där man kan njuta av julstämningen inför jul. Julmarknaden här bjuder på massor av julpynt, kreativa handelsvaror och mängder av läckra julgodsaker. De närliggande kaféerna och restaurangerna passar nämligen på att flytta ut en del av sin servering och sälja sina bästa julspecialiteter på gatorna.

Julmarknaden på Værnedamsvej är därför en populär plats för såväl lokalbefolkningen som turisterna som både vill njuta av den mysiga atmosfären och få tillfälle att köpa unika julklappar.

Værnedamsvej är en härlig plats runt jul för alla som vill njuta av julens magi och mysiga stämning.

Adress: Værnedamsvej 1, DK-1619 Frederiksberg

Julmarknader på Østerbro

Jul i Brumleby

En av de traditionella julmarknaderna på Østerbro äger rum i Brumleby. Marknaden bjuder på en rad fina presenter, julpynt, ”æbleskiver”, glögg, keramik, saker, vykort m.m. Julmarknaden ligger i en gammal konsumentkooperation som idag är museum.

Adress: Brumleby 134, Block N, DK-2100 Köpenhamn Ø

Julmarknader på Amager

Julmarknad i Christiania

Julmarknaden i den grå hallen i Christiania är något av en institution i Köpenhamn och lockar besökare från när och fjärran. Den grå hallen är en unik plats som sjuder av liv och glädje i december när julmarknaden hålls.

Marknaden är känd för sin mysiga atmosfär och sina många bodar som säljer allt från handgjord keramik och smycken till kläder och inredning.

I lokalen råder även en fantastisk atmosfär där du kan njuta av en varm kopp glögg och lyssna på livemusik. Julmarknaden i den grå hallen i Christiania är ett måste vid ett besök i Köpenhamn under advent – och entrén är gratis.

Adress: Refshalevej 2, DK-1436 Köpenhamn


Jul på Amagermuseet

Julmarknaden på Amagermuseet är ett årligt evenemang med en genuin julstämning och massor av hygge. Marknaden är full av bodar där det säljs handgjorda juldekorationer, tomtar, hemlagad marmelad, traditionella julkakor och mycket mer.

Det finns också en rad kulturella aktiviteter, bland annat julkonserter och berättelser om julens historia och traditioner. Besökarna kan också avnjuta varm glögg och småkakor medan de promenerar mellan bodarna och insuper julstämningen som skapas av de dekorativa ljusen och julmusiken.

Julmarknaden på Amagermuseet är en unik möjlighet att uppleva en genuin dansk jul och samtidigt stötta lokala konsthantverkare och producenter.

Adress: Hovedgaden 4, St. Magleby, 2791 Dragør, Danmark


Funderar du på en hotellvistelse?

Funderar du på en hotellövernattning i samband med ditt julbesök i Köpenhamn?

Vårt 71 Nyhavn Hotel har ett unikt och vackert läge vid vattnet i Nyhavn, och du befinner dig på promenadavstånd från många av julmarknaderna i Köpenhamn.

Fler upplevelser i Köpenhamn


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner