Upplev Köpenhamn

Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Här hittar du spännande små restauranger och inneställen plus historiska byggnader och en museihamn med veteranskepp, som endast är öppen för gästande båtar. Nyhavn sjuder av liv och är en av danskarnas favoritplatser för att sammanstråla under ljumma sommardagar då hamnen sorlar av aktivitet.

Gastronomi i Köpenhamn

Läs våra rekommendationer här

Det finns en mängd bra restauranger i Köpenhamn, men vilka ska du välja när du är turist i staden och på jakt efter de allra bästa gourmetupplevelserna? Köpenhamn har som tur är något för såväl alla smaker som för alla plånböcker. Vi har testat restaurangerna åt dig och ger dig våra favoriter här.

Ha det så trevligt!


Amalienborg och Amaliehaven

Läs mer om Amalienborg
Amalienborgs slott utgörs av fyra nästan exakt likadana rokokopalats som omger en stor, åttkantig slottsgård. Från Salys berömda ryttarstaty mitt på slottsplatsen har du fri utsikt över Amaliehavens fontän och hamnen åt ena hållet och över Frederikskirken (Marmorkirken) åt andra hållet.

Kongens Nytorv

Mer om Kongens Nytorv
Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats – bland annat den eleganta Kongelige Teater. Under de nyligen utförda utgrävningarna då tunnelbanan skulle byggas hittades många intressanta stadshistoriska skatter. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Mer om oss

Vill du bo nära alla upplevelser?

Vårt exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger alldeles vid vattnet och på gångavstånd från alla sevärdheter och upplevelser i och runt Nyhavn.

Se priser på vistelse

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden