Guide till de bästa upplevelserna i Köpenhamn

Vad kan man göra i Köpenhamn? Köpenhamn är en av Danmarks mest dynamiska städer. Från historisk arkitektur till livliga kaféer och restauranger – här väntar dig massor av upplevelser.

Oavsett om du tillhör lokalbefolkningen eller är turist hittar du här otaliga aktiviteter som gör din vistelse oförglömlig. På den här sidan guidar vi dig till några av Köpenhamns bästa upplevelser.


Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Här hittar du spännande små restauranger och inneställen plus historiska byggnader och en museihamn med veteranskepp, som endast är öppen för gästande båtar. Nyhavn sjuder av liv och är en av danskarnas favoritplatser för att sammanstråla under ljumma sommardagar då hamnen sorlar av aktivitet.

Gastronomi i Köpenhamn

Läs våra rekommendationer här

Det finns en mängd bra restauranger i Köpenhamn, men vilka ska du välja när du är turist i staden och på jakt efter de allra bästa gourmetupplevelserna? Köpenhamn har som tur är något för såväl alla smaker som för alla plånböcker. Vi har testat restaurangerna åt dig och ger dig våra favoriter här.

Ha det så trevligt!

Köpenhamn bjuder också på många magiska upplevelser i december. Julmarknader är en viktig del av traditionerna i Köpenhamn, och en efterfrågad samlingspunkt för både lokalbefolkningen och turisterna. I vår guide kan du bland annat läsa om julmarknaderna på följande platser:

 • Tivoli
 • Zoologisk Have
 • Nyhavn
 • Kongens Nytorv

Annorlunda upplevelser

Läs mer om annorlunda upplevelser

Köpenhamn har massor att erbjuda utöver de mer traditionella aktiviteterna som musei- och kafébesök. Om du är på jakt efter något annorlunda kan du till exempel besöka Cisternerne eller Assistens Kirkegård.

Du kan också ta en rundtur på Nordisk Film eller besöka en av Köpenhamns många gömda parker. Det finns obegränsat med möjligheter att få en annorlunda och spännande upplevelse i Köpenhamn.


Romantiska upplevelser

Läs mer om romantiska upplevelser

Är du ute efter romantiska upplevelser i Köpenhamn har du kommit till helt rätt ställe. Staden är full av charmiga och romantiska platser som ger dig och din partner en upplevelse för livet.

Du kan bland annat läsa mer om:

 • Romantiska upplevelser i det gröna
 • Klassiska romantiska upplevelser
 • Annorlunda romantiska upplevelser
 • Romantisk middag för två

Kulturella upplevelser

Läs mer om kulturella upplevelser

Köpenhamn är känt för sin kulturella mångfald och har ett brett utbud av kulturella upplevelser som väntar på dig. Det finns många museer som kan ge dig fördjupade kunskaper om allt från historia till konst, teater och musik.

Du kan bland annat läsa mer om:

 • Glyptoteket
 • Amalienborg Slot
 • Skuespilhuset
 • Marmorkirken

Amalienborg och Amaliehaven

Läs mer om Amalienborg
Amalienborgs slott utgörs av fyra nästan exakt likadana rokokopalats som omger en stor, åttkantig slottsgård. Från Salys berömda ryttarstaty mitt på slottsplatsen har du fri utsikt över Amaliehavens fontän och hamnen åt ena hållet och över Frederikskirken (Marmorkirken) åt andra hållet.

Kongens Nytorv

Mer om Kongens Nytorv
Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats – bland annat den eleganta Kongelige Teater. Under de nyligen utförda utgrävningarna då tunnelbanan skulle byggas hittades många intressanta stadshistoriska skatter. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Mer om oss

Vill du bo nära alla upplevelser?

Vårt exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger alldeles vid vattnet och på gångavstånd från alla sevärdheter och upplevelser i och runt Nyhavn.

Se priser på vistelse

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner