Bo på centralt hotell i Köpenhamn

Ska du åka till Köpenhamn, och letar du efter ett bra och centralt placerat hotell? Välj Arp-Hansens 71 Nyhavn Hotel för att få en upplevelse utöver det vanliga. Läs mer om hotellet här på sidan och boka rum direkt i vår onlinekalender.

Upplev ett litet stycke Köpenhamnshistoria på 71 Nyhavn Hotel

71 Nyhavn Hotel är ett av Köpenhamns mest traditionsrika hotell. Hotellet ligger i Nyhavn – Köpenhamns gamla hamn. Numera är Nyhavn en stadsdel där både köpenhamnsbor och turister samlas för att njuta av solskenet, dricka en stor stark eller ta sig en glass, men i början av 1800-talet var Nyhavn en vital del av Köpenhamns hamn där fartygen som anlände från Fjärran östern och andra avlägsna platser lade till. 71 Nyhavn Hotel ligger i två av Nyhavns ursprungliga packhus som byggdes i början av 1800-talet.

Packhusen användes då för tiden för att förvara kryddor importerade från bland annat Indokina, men i nuläget hyser de i stället ett av Köpenhamns mest stämningsfulla hotell. Hotellet har löpande restaurerats med varsam hand och största respekt för byggnadernas historia, och de ursprungliga bjälkarna av pommersk furu har ännu en framträdande plats i hotellets inredning. Det finns inte två rum i hotellet som ser likadana ut, men samtliga har förlänats en klassisk maritim inredning med en blinkning till hotellets läge och historia. På hotellet finns dock även moderniteter som t.ex. platt-TV och gratis trådlöst internet.

Väljer du att bo på 71 Nyhavn Hotel i Köpenhamn får du närmast automatiskt ta del av Köpenhamns historia som hamnstad, samtidigt som hotellets diskreta läge bidrar till att du får bästa möjliga startpunkt för dina utforskningar runt i den moderna och dynamiska danska huvudstaden.

Utforska området omkring Nyhavn

Besöker du Köpenhamn under sommaren är ett besök i Nyhavn ett måste för både lokalbor och turister. Köpenhamnsborna sammanstrålar på någon av de många restaurangerna i Nyhavn, eller i de fall då man inte får plats, lika gärna direkt på kajen där man kan avnjuta sommarsolen. Härifrån är det inte långt till många av stadens fina shoppingmöjligheter – varuhuset Magasin ligger bara fem minuters promenadväg från Nyhavn, och det är också här som gågatan Strøget med alla sina mysiga sidogator börjar.

Är du mer lagd åt det kulturella hållet än åt shopping kan du hitta flera av stadens viktigare museum i det här området, bland annat Statens Museum for Kunst som bl.a. har en stor samling modern konst. Boka ditt rum på 71 Nyhavn Hotel här på sidan och börja se fram emot att få utforska Danmarks vackra huvudstad.

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner