Annorlunda upplevelser i Köpenhamn

Köpenhamn är en fantastisk stad med massor av spännande platser och upplevelser. Men vilka annorlunda upplevelser får du inte missa vid ditt besök i den danska huvudstaden?

Här vill vi ge dig en inblick i de dolda och annorlunda upplevelser du kan hitta i Köpenhamn. Läs mer och ta reda på vad som väntar på dig!

Annorlunda kulturella upplevelser

När man är på sightseeing i Köpenhamn finns det många annorlunda kulturella upplevelser som kanske inte är de första man kommer att tänka på när man planerar för dagen. Läs om några av dem nedan.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot är ett av Köpenhamns mest förtrollande slott, men glöms tyvärr ofta bort när man pratar om de slott man kan hitta i huvudstaden. Ofta är det Amalienborg Slot som lyfts fram.

Det är lite synd eftersom Rosenborg Slot har en alldeles speciell historia och charmiga vackra trädgårdar som du inte ska missa. Det är ett av de äldsta slotten i Danmark och både det och de kungliga dyrbarheter som förvaras här vaktas av drottningens livgarde.

Det går att gå in i slottet, och här kan du bland annat se den vackra vinterrummet eller marmorgemaket. Rosenborg Slot är därför en plats du inte får missa om du vill ha en annorlunda och fascinerande upplevelse i Köpenhamn!


Assistens Kirkegård

Denna historiska kyrkogård är värd ett besök. Här finns bland annat gamla gravplatser och vackra skulpturer att utforska. Assistens Kirkegård används också flitigt av Köpenhamnsborna, som gärna tar sig en promenad här eller sitter på någon av de många bänkarna och njuter av den fridfulla miljön.

På kyrkogården finns även några av Danmarks mest namnkunniga konstnärer, diktare och författare begravda, bland annat H.C. Andersen, Søren Kirkegaard och Artur Koberg.

Men här finns även en rad andra intressanta monument och gravstenar att titta på. Assistens Kirkegård är därför en plats du bör besöka när vill ha annorlunda och fascinerande upplevelser i Köpenhamn.


Cisternerne

Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg är värt ett besök. Cisternerne har tidigare varit en stor vattenreservoar, men är idag ett enastående konstrum med många konstutställningar som växlar fortlöpande. Du får en totalupplevelse som talar till alla sinnen eftersom mörkret, kylan och fukten också får dig att associera till bortglömda katedraler och dystra katakomber.

Här finns det även möjlighet att delta i guidade turer så att du kan få ut ännu mer av ditt besök. Besök Cisternerne för ett annorlunda kulturellt äventyr vars make du inte hittar någon annanstans i Danmark.


Nordisk film – rundtur

Nordisk Film i Valby är en riktigt bra plats att besöka om du är sugen på en annorlunda upplevelse. Det är här många av de kända danska filmerna har skapats.

Du kan följa med på en guidad rundtur där du får en helt unik inblick i filmindustrin och de olika processer som krävs för att skapa både långa och korta filmer. Du får också se hur man använder olika tekniska verktyg och programvarulösningar för att göra filmerna så bra som möjligt.

Missa inte en rundtur på Nordisk Film.

Annorlunda gröna upplevelser

Det finns många dolda gröna pärlor runt om i Köpenhamn, där ni kan njuta av lugnet trots att ni befinner er mitt i staden.

Landbohøjskolens Have

Landbohøjskolens Have är en dold pärla på Frederiksberg. Den är full av blommor som bidrar till att skapa en färgstark och livfull atmosfär. Här finns blomrabatter med blommor i regnbågens alla färger, som röda geranier, blå lobelior och gula tusenskönor. Runt blomrabatterna finns stora gröna gräsytor som ger besökarna plats att koppla av och njuta av naturen.

Trädgårdens många blommor lockar också till sig en mångfald av insekter, som fjärilar och bin så detta är även en favoritplats för observation av djurliv.

Blommorna i Landbohøjskolens Have är en värdefull del av skolans grönytor och de bidrar både till den estetiska skönheten och den biologiska mångfalden.


Haveselskabets Have

Strax intill Frederiksberg Have ligger Haveselskabets Have. Parken anlades 1880 och har gått i arv i flera generationer av landskapsarkitekter. De har alla satt sin personliga prägel på parken utan att det har förstört helheten.

Parken har ett stort urval av vilda växter och olika små mysiga områden, bland annat kan du uppleva De Historiske Roser, Staudehaven och Pæonhaven. Slå dig ner på någon av bänkarna eller gräsmattan och njut av ett sällsynt lugn mitt i denna storstad.

Varje år i juni kan du i parken uppleva en stor livsstilsmässa där mer än 100 utställare deltar. I montrarna kan du få trädgårds- och bostadsinspiration, se konst och smaka på gastronomiska läckerheter. Så råkar du vara i närheten i juni är mässan definitivt värd ett besök.


Kastellet

Kastellet i Köpenhamn är en unik och annorlunda sevärdhet eftersom den kombinerar både historia, grönområden, arkitektur och en rofylld atmosfär på ett enastående sätt. Det gamla fästningsverket, som fortfarande är intakt, ger en inblick i stadens förflutna och Garnisonskirkens arkitektoniska skönhet fascinerar besökarna.

Medan du promenerar längs de historiska vallarna kan du njuta av utsikten över staden och Öresund. Kastellet har också ett museum där du kan lära dig mer om Danmarks militära historia.

Samtidigt ger grönområdena innanför vallarna dig möjlighet att koppla av och njuta av lugnet i hjärtat av staden. Detta gör Kastellet till en unik och annorlunda sevärdhet som absolut bör upplevas.


Hotellvistelse – minisemester

Funderar du på en hotellövernattning i samband med ditt besök i Köpenhamn? Vårt mysiga och exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger på gångavstånd från många av sevärdheterna. Men hotellet ligger också nära tunnelbanan vid Kongens Nytorv så du kan vid behov lätt ta dig till andra delar av staden med omnejd.

När du bokar en övernattning på hotellet kan du till exempel välja vårt minisemesterpaket som ger dig både övernattning och en härlig frukost. Kräver minst två övernattningar.

Andra upplevelser i Köpenhamn


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner