Restaurang i Nyhavn

Var ska man äta i Nyhavn? Nyhavn har många bra restauranger och matställen för alla smaker.

Vi har tagit fram en guide till dig med förslag på några av Nyhavns bästa restauranger.

Guide till restaurang i Nyhavn

I vår guide kan du läsa om dessa restauranger i Nyhavn:

 • Restaurant Il Rosmarino
 • Restaurang Judie
 • Restaurant Bistro Summér
 • Restaurant Gilleleje
 • Restaurant Havfruen
 • Restaurant Hummer

Il Rosmarino – italiensk restaurang

Är du sugen på italiensk mat är den italienska restaurangen Il Rosmarino definitivt värd ett besök. På restaurangens meny hittar du bland annat antipasti, pasta, risotto och läckra klassiska kötträtter som oxfilé tournedos och kalvmedaljong.

Restaurangen ligger i källaren på 71 Nyhavn Hotel, men sommartid har du möjlighet att sitta utomhus där du kan njuta av atmosfären och utsikten över vattnet och hamnen. Il Rosmarino har öppet både till lunch och middag.

Adress: Nyhavn 71


Restaurant Judie – ät på en båt

Restaurant Judie ligger på det översta däcket på en gammal båt. Medan du äter har du därför en fantastisk utsikt över Nyhavn med de färgglada husen och den gamla kanalen.

På restaurang Judie kan du avnjuta autentiska danska smaker med ett utsökt urval av klassiska danska smørrebrød. För att fullända den kulinariska upplevelsen erbjuder restaurangen ett noga utvalt sortiment av öl och snaps som kompletterar de traditionella rätterna perfekt.

Restaurang Judie har inte öppet kvällstid.

Adress: Nyhavn 26


Bistro Summér – klassisk bistro

Bistro Summér ligger i den lugna delen av Nyhavn och erbjuder en unik kulinarisk upplevelse med lokala råvaror av högsta kvalitet. Gästerna kan förvänta sig en meny som hyllar det bästa av dansk gastronomi, perfekt ackompanjerat av ett urval av härliga viner.

Restaurangen är också känd för att ha en av Köpenhamns mysigaste terrasser, i perfekt solläge, vilket gör den till en idealisk plats att avnjuta en måltid i solskenet när temperaturen tillåter.

Restaurangen erbjuder både lunch och middag. Restaurangen har dock inte öppet till lunch året runt.

Adress: Nyhavn 65


Restaurant Gilleleje – klassisk dansk mat

Restaurant Gilleleje är Nyhavns äldsta restaurang, och ägaren vinnlägger sig om att laga mat på bra råvaror. På restaurangen kan du njuta av danska klassiska rätter, bland annat vanliga kalla smørrebrød men även stjerneskud med panerad rödspättafilé. Här finns även annat gott, till exempel oxfilé. Dessutom finns här ett stort utbud av öl och snaps att välja bland.

Restaurant Gilleleje har öppet för lunch.

Adress: Nyhavn 10


Restaurant Havfruen – fiskbistro

Älskar du fisk? Då är Restaurant Havfruen någonting för dig! På restaurangen serveras alltid färsk fisk och färska skaldjur fångade i danska vatten. På menyn hittar du bland annat ostron och ett läckert skaldjursfat. Men är inte fisk och skaldjur din favoriträtt, finns här även kötträtter och vegetariska rätter att välja bland.

På Restaurant Havfruen serverar man både lunch och middag.

Adress: Nyhavn 39


Restaurant Hummer – fiskrestaurang

På Restaurant Hummer serverar man läckra fiskrätter och goda viner. Du kan beställa en fast meny med flera rätter eller utforska deras digra à la carte-meny och beställa kaviar, grillade havskräftor eller varför inte Moules Frites?

Restaurangen erbjuder både lunch och middag. Restaurangen har dock inte lunchöppet året runt.

Adress: Nyhavn 63A


Hittade du ingen restaurang som lockade?

Nedan har vi listat restauranger nära Nyhavn som också är värda ett besök.

Restauranger nära Nyhavn

 • Tango & Vinos
 • MASH
 • Fiat
 • Esmée
 • Restaurant Els

Bed & Bubbles – lyxig hotellvistelse

Funderar du på att övernatta på ett hotell i samband med ett restaurangbesök i Nyhavn? Vårt exklusiva 71 Nyhavn Hotel har ett enastående läge i utkanten av Nyhavn.

Boka en övernattning på hotellet kan du till exempel välja vårt Bed & Bubbels-paket, där du förutom en natt i delat dubbelrum med läcker frukost även får en flaska cava vid ankomsten till hotellet.

Andra upplevelser i och nära Nyhavn

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner