Ofelia Plads

Ofelia Plads i hjärtat av Köpenhamn är en omtyckt kulturell knutpunkt på Kvæsthusbroen. Här kan du under året uppleva teaterföreställningar, konstutställningar, sportevenemang och mycket mer.

Läs vår guide och bli inspirerad till ditt besök på Ofelia Plads.

Var ligger Ofelia Plads?

Ofelia Plads ligger på Kvæsthusbroen i Köpenhamn och har Skuespilhuset, Papirøen, Operan och Amalienborg som närmaste grannar.

På Ofelia Plads hittar du de vackra, gyllene paviljongerna, där du bland annat kan köpa mat, uppfriskande drycker och biljetter till kanalrundturen.

Vad händer på Ofelia Plads?

Med sin storlek på 13 000 kvadratmeter går det att arrangera alla möjliga olika slags evenemang på platsen, till exempel:

 

  • EM-fotboll på storskärm
  • Jazz på pladsen
  • Balett

 

Oavsett om det handlar om ett evenemang eller en konstnärlig installation finns det alltid något att uppleva på Ofelia Plads året runt.

Sankt Hans på Ofelia Plads

Sankt Hans, danskarnas midsommarfirande, är en mysig tradition för många danskar och stämningen är väldigt speciell på kvällen den 23 juni. Om du är i Köpenhamn på midsommar kan du se en vacker Sankt Hans-bål på Ofelia Plads. Förutom en stor brasa finns det också musikaliska inslag, och det är alltid en begivenhet som lockar många lokalbefolkning och besökare i Köpenhamn.

Får man bada vid Ofelia Plads?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet att bada vid Ofelia Plads just nu, även om det kan vara frestande att hoppa i vattnet en varm sommardag. Man har under 2022 lanserat initiativ för att göra bad lagligt.

Bar och kafé på Ofelia Plads

Om du befinner dig på Ofelia Plads och är sugen på något att äta eller dricka, så är Café Luftkasetten öppet under sommaren. Här kan du köpa svalkande drycker och läckra pizzor och panini som du kan avnjuta i deras stora loungeområde.

Du kan också slå dig ner på ”Kyssetrappen” som är trappsteg som vetter ner mot vattnet och möjliggör avrinning av regnvatten.

Kanalrundtur från Ofelia Plads

Från Ofelia Plads kan du hoppa på båtarna direkt och ta en kanalrundtur runt kanalerna och hamnen i den danska huvudstaden. Du kan köpa biljetter till kanalrundturen i en av de gyllene paviljongerna.

Från brygga till kulturell knutpunkt

Kvæsthusbroen (eller Kvæsthusmolen) var ursprungligen en brygga med kaj på båda sidor som anlades 1848–1850. Passagerarfartyg från eller till exempelvis Aalborg och Oslo lade till vid Kvæsthusbroen, och ända fram till 2004 lade Oslo-färjan till här.

Varför heter det Kvæsthusbroen?

Bryggan eller pirens namn är hämtat från den sjukstuga (på danska kvæsthus) som låg i närheten.

Invigning av det tillfälliga stadsrummet Ofelia Beach

2010 öppnade Ofelia Plads som ett tillfälligt stadsrum på Kvæsthusbroen. Det tillfälliga stadsrummet kallades även Ofelia Beach och man testade under en treårsperiod om platsen hade potential att vara ett upplevelserum i Köpenhamn. Det innebar att man under den treåriga perioden kunde delta i gratisevenemang som t.ex. fotboll på storbildsskärm, konserter och balett.

När de många kulturerbjudandena visade sig vara framgångsrika och locka många besökare satte bygget av Ofelia Plads igång och stod färdigt 2016.

Bed & Boat – hotellvistelse med kanalrundtur

Funderar du på att övernatta på ett hotell i samband med din resa till Köpenhamn och besöket på Ofelia Plads? Vårt charmiga och exklusiva 71 Nyhavn Hotel ligger i hjärtat av Nyhavn med utsikt över hamnen.

När du bokar en övernattning på hotellet kan du till exempel välja vårt Bed & Boat-paket, där det förutom en natt i delat dubbelrum med läcker frukost även ingår en kanalrundtur. Då kan du kombinera ditt besök på Ofelia Plads med en kanalrundtur.

Andra upplevelser nära Ofelia Plads

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna