Romantiska upplevelser i Köpenhamn

Är du på jakt efter romantiska upplevelser för en kärleksresa, en kärleksweekend eller en dejt är en resa till Köpenhamn det perfekta alternativet.

Köpenhamn är nämligen en stad med många upplevelser och roliga aktiviteter för par, och på den här sidan har vi samlat ett antal tips på romantiska upplevelser och aktiviteter i Köpenhamn.

Du kan läsa om:

  • Romantiska upplevelser i det gröna
  • Klassiska romantiska upplevelser
  • Annorlunda romantiska upplevelser
  • Romantisk middag för två

Romantiska upplevelser i det gröna

Picknick i Frederiksberg Have

En picknick i Frederiksberg Have är ett idylliskt sätt att njuta av solen och de vackra omgivningarna. Med sina stora gräsytor, sjöar, blommor och växter är Frederiksberg Have den perfekta platsen för en avkopplande och mysig utflykt.

Bred ut filten, slå er ner och avnjut en god måltid samtidigt som ni beundrar den vackra naturen och rofyllda atmosfären. När ni har ätit färdigt kan ni promenera runt i området. Ni kan till exempel trava upp till Frederiksberg Slot, där ni får en fantastisk utsikt över staden eftersom slottet ligger på toppen av Valby Bakke.

Frederiksberg Have är granne med Köpenhamns Zoologiska trädgård och därför kan man få se när elefanterna rör sig utanför elefanthuset.


Romantisk kväll i Botanisk Have

Botanisk Have skapar den perfekta inramningen för en romantisk kväll med din partner eller dejt. Ni kan strosa runt i trädgården och beundra de prunkande blomrabatterna och gamla träden. När ni promenerar omkring i trädgården kan ni njuta av dess skönhet som bidrar till att skapa en avslappnad miljö som gjord för att njuta av varandras sällskap.

När dagen lider mot sitt slut kan ni packa upp er picknickkorg och njuta av ett glas vin tillsammans, omgivna av trädgårdens prunkande färgprakt som ser magisk ut i solnedgångens mjuka ljus. Botanisk Have är en vacker plats som skapar den perfekta inramningen för en romantisk kväll, så att ni kan njuta av varandras sällskap i en magisk inramning.


Promenad runt Kastellet

En romantisk promenad på Kastellet i Köpenhamn är en perfekt aktivitet i hjärtat av staden. Gå längs de gamla vallarna och insup den historiska atmosfären samtidigt som ni njuter av utsikten över Öresund. Ta en paus vid vackra Garnisonskirke och beundra kyrkans arkitektoniska skönhet.

Fortsätt promenaden genom grönområdena och njut av det rofyllda lugn som präglar detta unika område i hjärtat av Köpenhamn.

Avsluta med ett besök på museet för att lära er mer om kastellets historia eller slå er ner på gräsmattan med en picknickkorg.

Klassiska romantiska upplevelser

Ett besök på Tivoli

Tivoli är en magisk plats perfekt för romantiska ögonblick. Ni kan promenera runt i den gamla nöjesparken och njuta av den färgglada blomsterprakten.

Tivoli erbjuder även konserter och event som är perfekta för romantiska upplevelser tillsammans.

När ni blir hungriga kan ni äta middag på någon av Tivolis restauranger och njuta av den speciella stämningen i den gamla nöjesparken.


En promenad i Nyhavn

Nyhavn är en underbar plats för en romantisk dag på tu man hand. Nyhavn ligger i hamnen i centrala Köpenhamn, och här finns ett pärlband av stämningsfulla restauranger och mysiga kaféer.

Ta en promenad längs hamnen, där ni bland annat kan se gamla k-märkta hus i vackra färger. Promenera vidare så ser ni de små hamnbåtarna som vaggar stilla i vattnet. Nyhavn är en vacker inramning och helt perfekt för en romantisk dag.

Läs mer om Nyhavn


Ta en kanalrundtur på kvällen

En kanalrundtur i Köpenhamn är ett helt unikt och fantastiskt sätt att uppleva Köpenhamn på. Framförallt på kvällen, när solen dalar och stadens lampor tänds, är kanalerna extra vackra. Beundra de historiska byggnaderna som omger er när ni glider förbi och njut av den lugna atmosfären på vattnet.

Läs mer om kanalrundturer i Nyhavn

Annorlunda romantiska upplevelser

Flyg luftballong

Att flyga luftballong är en av de lite dyrare upplevelserna på listan, men det är trots allt en alldeles speciell och minnesvärd upplevelse. Se Köpenhamn från ovan. Och flyger ni luftballong mot slutet av dagen, kan ni om vädret så medger njuta av en vacker solnedgång.


Ginprovning

Ginprovning är ett kul och annorlunda sätt att njuta av en romantisk kväll med sin partner eller dejt. Här får ni lära er om olika slags gin som destillerats i olika delar av världen, allt från olika typer av klassisk engelsk gin till mer exotiska typer av gin från Asien.

Det är också ett bra sätt att koppla av och njuta av några av de mer unika smakvarianterna som bara finns i gin. Ni kan välja att smaka på olika gin med olika alkoholprocent eller olika smaker.

En ginprovning är därför receptet på en trevlig kväll där ni kan njuta av ert gemensamma intresse för gin.


En båttur i privat båt i Köpenhamns hamn

Njut av en romantisk dag på vattnet på tu man hand. Det finns flera privata båtuthyrare, så vågar ni styra båten själva kan ni hyra en egen liten båt och ge er ut på tu man hand. Då kan ni själva bestämma rutten i Köpenhamns hamn och hur lång tid ni vill åka runt.

Alla båtarna har ett bord i mitten så att ni kan ta med picknickkorgen och njuta i fulla drag av er romantiska dag på böljan den blå.

Romantisk middag för två

Köpenhamn har massor av restauranger som är perfekta för en romantisk kväll. Vi har valt ut tre av våra favoriter som är perfekta för en romantisk måltid i skenet av levande ljus.


Restaurang Basso

Restaurang Basso är själva sinnebilden av social dining, där ni får små italienska rätter lagom stora att dela på vid bordet.

På söndagen kan ni uppleva Sunday Tasting, där kockarna skapar helt nya, fantastiska rätter som inte finns på menyn.

Läs mer om Basso


Zeleste

Zeleste bjuder på fransk mat med nordisk twist. På menyn hittar du därför bland annat fisk, skaldjur och säsongens grönsaker.

Restaurangen har en liten mysig innergård så sommartid kan ni sitta ute och äta. På innergården finns även en stor öppen eldstad som tänds på vintern för att skapa en mysig stämning.

Läs mer om Zeleste


Den Lille Fede

Den Lille Fede är en mysig, romantisk restaurang alldeles vid Kongens Nytorv, där rätterna på menyn är inspirerade av det nordiska köket. Menyn ändras ungefär var fjärde vecka.

Du kan antingen beställa rätterna var för sig eller i form av fem- eller sjurättersmenyer.

Läs mer om Den Lille Fede


Romantisk vistelse i Köpenhamn

Vill ni tillbringa en romantisk weekend tillsammans och övernatta i Köpenhamn? I så fall bör ni ta in på 71 Nyhavn Hotel. Det här hotellet ligger i Nyhavn, i hjärtat av Köpenhamn, och är det perfekta stället att bo på om du vill ha en romantisk och avkopplande upplevelse.

71 Nyhavn Hotel erbjuder en rad olika slags rum och faciliteter vilket garanterar er en oförglömlig vistelse i centrala Köpenhamn.

Från de eleganta rummen kan ni njuta av utsikten över hamnen. 71 Nyhavn Hotel erbjuder dessutom ett Bed & Bubbles-paket där ni kan skåla in er romantiska weekend med en flaska kyld cava som väntar er på rummet.

Flera upplevelser i Köpenhamn


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna