Bo på ett vackert och stämningsfullt hotell i Köpenhamn

Nyhavn är en av Köpenhamns mest stämningsfulla och välbesökta stadsdelar, och du har möjlighet att själv bo där på vårt vackra och atmosfärfyllda 71 Nyhavn Hotel. Läs mer om hotellet här på sidan och boka rum online.

Historiskt hotell mitt i Köpenhamn

71 Nyhavn Hotel är ett hotell inrymt i ett stämningsfullt gammalt packhus från 1804 som ligger i direkt anslutning till Köpenhamns hamn. 71 Nyhavn Hotel har totalt 150 rum och sviter och den läckra gourmetrestaurangen Pakhuskælderen. 71 Nyhavn Hotel ligger i Köpenhamns centrum och på promenadavstånd från bland annat Strøget och Amalienborg. Ett par av Nyhavns nyaste grannar är dessutom Skuespilhuset och operan, vilket gör 71 Nyhavn Hotel till ett av Köpenhamns absolut bäst belägna hotell.

Historien om Nyhavn och packhuset

Nyhavn är en del av Köpenhamns hamnkvarter, och dess historia sträcker sig hela vägen tillbaka till 1600-talet då hamnen grävdes. Än i dag består området till stor del av flera hundra år gamla hus som bevarats – det äldsta av dem byggt 1681. Nyhavn är dessutom ett livligt och aktivt område med mängder av caféer och restauranger, och är välbesökt i synnerhet sommartid då uteserveringarna är legio.

71 Nyhavn Hotel ligger i två gamla packhus, varav det ena är byggnadsminnesmärkt. De användes en gång i tiden för att förvara kryddor som importerats från Fjärran östern, och de ursprungliga gamla bjälkarna i furu är ännu det som karaktäriserar husen. 71 Nyhavn Hotel är ett väldigt speciellt och stämningsfullt hotell där du verkligen kan känna Köpenhamns historia samtidigt som du befinner dig mitt i Köpenhamns pulserande och moderna stadskärna. Boka ditt rum på hotellet direkt online och börja se fram emot din vistelse på ett av Köpenhamns mest stämningsfulla hotell.

Få upp till 10 % rabat som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner