Bo mitt i det stämningsfulla gamla Köpenhamn

Köpenhamn är en gammal stad som ända sedan medeltiden varit en viktig handelsplats som dragit stor fördel av sin placering vid vattnet. Än idag syns spåren från gamla tider på många platser runt omkring i staden. 71 Nyhavn Hotel är ett av stadens mest stämningsfulla hotell som ligger i ett byggnadsminnesmärkt packhus i utkanten av Nyhavn. Nyhavn var förr i tiden något av stadens knutpunkt, för det var härifrån skeppen seglade ut i världen för att sedan återkomma fullastade med te, kryddor och andra spännande föremål. Boka rum på 71 Nyhavn Hotel och känn historiens vingslag!

Nyhavn – Köpenhamns hjärta

Nyhavns historia går långt tillbaka i tiden. Hamnen byggdes i början av 1670-talet som ett alternativ till den befintliga hamnen, och 1673 invigde Kristian V den nya hamnen som fick namnet ”Nyhavnskanalen” – i dag enbart ”Nyhavn”. Många av de gamla husen finns kvar än i dag, och det äldsta av dem är byggt så tidigt som 1681.

Under många år var Nyhavn ett slags ”red light district” i Köpenhamn där glädjeflickor, sjömän och tatuerare höll till, men i dag är Nyhavn ett populärt och välbesökt område med mängder av restauranger, caféer och värdshus. Under en solig sommardag kan lätt över ett tusental människor samlas i Nyhavn, och då får man armbåga sig fram till en plats på restaurangerna och på kajen där man kan avnjuta solens värme ända från tidig förmiddag till sen kväll. Sådana varma sommardagar är stämningen alltid hög i Nyhavn, och vissa dagar övergår det helt spontant till en regelrätt folkfest. Nyhavn har också en lång midsommaraftonstradition, som i Danmark kallas sankthansaften, bakom sig och då bränns häxor och bål ute på vattenspegeln.

Varje jul bjuder Nyhavn på en stämningsfull julmarknad med bodar fyllda till brädden med konsthantverk, luvor och vantar, glögg och allt det där som hör en riktig julmarknad till.
Upplev det stämningsfulla Nyhavn – boka rum på 71 Nyhavn Hotel med utsikt över hamnen och med ett idealiskt läge mitt i Köpenhamns centrum med restauranger, sevärdigheter och shoppingmöjligheter ligger alldeles om knuten.